Vores kulturkoordinator er her for at skubbe projekter i gang

"Jeg har fået opgaven at føre visionerne for Kulturhuset Indre By ud i konkrete tilbud for Indre Bys borgere og det er ikke altid ligetil"

Har du ikke allerede mødt Alexandra Panowski, eller bare Alex, så er der god grund til at gøre det. Alex er Kulturhuset Indre Bys faste kulturkoordinator og bookingansvarlige.

Når man spørger Alex hvad der kendetegner hendes arbejde er det egentlig kulturhusets netværk og ildsjæle, der fylder mest. For som hun selv siger "min opgave hernede er både at få de eksisterende brugere i tale, omkring hvem de er, hvordan kunne de tænke sig at udvikle deres kulturtilbud og hvordan vi skaber samarbejde med de eksisterende på kryds og tværs. På dén måde skulle vi gerne også vække nye brugeres interesse."

En eventkoordinatorelev blev til kulturkoordinator

Alex vej til Kulturhuset Indre By har været en lille snørklet tur igennem den enhed, der senere skulle komme til at hedde DIT:KBH. Da hun i sin tid skulle gøre op med sig selv hvilken vej hun ville uddanne sig, var det hendes higen efter at involvere sig i spændende projekter, der blev afgørende. Med hjælp fra google fandt hun eventkoordinatorelevuddannelsen (med en af verdens længste titler) og kom ind.

Hun søgte stillingen som eventkoordinatorelev i VerdensKulturCentret på Indre Nørrebro og her blev hun udlært i at lave kulturarrangementer fra og til alle hjørner af Verden. Alex har stået for at koordinere alt fra Fastelavn med alle slags børn fra Nørrebro og asylcentre på sjælland til kulturclashene musikoncerter, de dødes dag fra Mexico og World Jazz n' Grill under Copenhagen Jazz Festival. Derfor slår det ikke benene væk under Alex at der er lagt op til en ny form for kulturhus på Charlotte Ammundsens Plads.

Et kulturhus i forandring kræver forskellige arbejdsroller

I et hus der, særligt nu, er midt i en forandringsproces, kræver det en del fleksibilitet og engagement at skabe kulturelle muligheder.

"Jeg har fået opgaven at føre visionerne for Kulturhuset Indre By ud i konkrete tilbud for Indre Bys borgere og hvem der ellers vil være med og det er ikke altid ligetil," siger Alex.

Indimellem arbejdet med at udvikle kulturlivet i huset, er der nemlig masser af dag til dag praktiske gøremål.

"Der går en del timer med at forholde sig til rent praktiske ting og sådan er det bare at arbejde med kultur nogle gange. Man skal være klar til at tage andre arbejdsroller en gang i mellem," siger Alex smilende og understreger at det hun brænder for, er at skubbe projekter i gang, skabe nicheprægede kulturindhold og fange ildsjæle til samskabelse af kulturprojekter.

Udover livet som kulturkoordinator, så glæder Alex  sig til at blive mor til en 8 uger gammel kattekilling fra Camilla Plums gård i Nordsjælland, i starten af september.

Hvis du har en idé til et event, et projekt eller noget sjovt på pladsen er du velkommen til at kontakte Alex på mail: C44X@kff.kk.dk

Følg med på siden her og Facebook.com/kulturhusetindreby, for kommende arrangementer i Kulturhuset.