DR optager dramaserie i kulturhuset

15.-17. januar filmer DR flere scener til deres nye dramaserie, og det får betydning for brugen af kulturhuset de pågældende dage

DR Drama producerer i øjeblikket TV-serien 'Når støvet har lagt sig'. En af seriens hovedlocations vil være Charlotte Amundsens Plads og Kulturhuset Indre By. Her bygger DR en række falske butiksfacader uden på kulturhusets facade, herunder en restaurant som på et tidspunkt bliver udsat for et terrorangreb. Serien forventes at have premiere på DR1 til januar 2020.

For besøgende og brugere af kulturhuset, betyder det ændrede åbningstider. Tirsdag er kulturhuset tilgængeligt indtil kl. 14.00. I perioden 15.-17. januar lukker huset hver dag kl. 15.00 fordi DR skal bruge hele området til deres produktion. Fra kl. 15 er pladsen ligeledes spærret af til filmshoot og facadeopbygning.

Tirsdag den 22. januar, fredag den 1. februar og tirsdag den 5. februar vil DR være tilstede omkring kulturhuset, men du kan bruge huset som normalt og booke lokaler og baner som ellers.

Det er en stor filmproduktion og vi kan allerede nu fortælle, at de kommer til at filme her igen i løbet af året. Det har indtil nu været et positivt samarbejde og vi tage godt imod dem.

Nansensgadekvarteret som kulisse

Udover scenerne i Kulturhuset Indre By, vil der blive optaget forskellige steder i Nansensgadekvarteret, og DR vil således være til stede med et filmhold samt diverse udstyr, rekvisitter og scenografi på flere forskellige dage og tidspunkter. Optagelserne laves ad flere omgange á nogle dages varighed inden for perioden januar – oktober 2019. I første omgang filmes der på disse steder og datoer:
Mandag d. 14/1, kl. 15.00 – 23.00: Ndr. Farimagsgade, Turesensgade, Nørre Søgade
Tirsdag d. 15/1, kl. 15.00 – 01.00: Charlotte Amundsens Plads
Onsdag d. 16/1, kl. 16.00 – 02.00: Charlotte Amundsens Plads
Torsdag d. 17/1, kl. 15.30 – 23.00: Shacksgade

Der vil blive opsat opslag med yderligere info i det enkelte gader som vil blive berørt. Herunder info om optagelser som involverer politibetjente, politibiler, våben og afspærringer etc. I forbindelse med optagelserne vil der nogle gange blive benyttet nogle stærke lamper. Denne lyssætning vil muligvis kaste et lysskær imod enkelte vinduer. DR beklager på forhånd de gener dette måtte medføre, og vil gøre hvad de kan for at minimere dette så meget som muligt.

En voldsom hændelse er omdrejningspunktet

'Når støvet har lagt sig' består af en håndfuld tilsyneladende løsrevne historier med otte meget forskellige hovedkarakterer sat i meget forskellige livssituationer. Altså otte fortællinger med hver sit persongalleri og plot, der flettes sammen, og hvis univers langsomt smelter sammen over ti afsnit. Historien kulminerer i forbindelse med en voldsom hændelse, som berører alle hovedkarakterer og ændrer deres liv for altid. Serien har premiere i 2020.

DR vil selvfølgelig gøre hvad de kan for at være til så lidt gene som muligt, og håber på forståelse for deres tilstedeværelse. Eventuelle spørgsmål kan til enhver tid rettes til nedenstående mobil nr. eller mail.

DR Drama
DR Byen