Festival Sonamos Latinoamerica

22 sep

22.09.2018, 16:00 til 23:00
70 kr. i forsalg // 90 kr. i døren
Hør lyden af Latinamerika: Tre forskellige musikalske rejser med rødder i den latinamerikanske folkemusik

Vi har den fornøjelse at kunne præsentere to latinamerikanske duoer, som er på turné i Europa. Kurupies Dúo fra Argentina og Guitarpa Duo fra Venezuela. Desuden, vil den argentinske gruppe Folkeando (bosat i København/Malmö) spille koncert.
Tre forskellige musikalske rejser med rødder i den latinamerikanske folkemusik. Fortid, nutid og fremtid kommer helt sikker til at mødes og blandes.

• kl. 16:00: dørene åbner
  • kl. 16:15 - 17:00: Folkeando (Arg.-Dk.-Se.)
  • kl. 17:20 - 18:20: Guitarpa Dúo (Venezuela)
  • kl. 18:40 - 19:40: Kurupíes Dúo (Argentina)
  • kl. 20:00: De tre grupper spiller sammen og åbner for latinamerikansk jam session // Husk at medbringe dit instrument!

Kurupies Duo (Argentina)

Two paths meet in a peculiar way to rediscover the repertoire linked to the rich legacy of the different types of Latinamerican music and their influences.
The musical duo mainly presents their own compositions where it is likely to find, in a superb mixture, traces of Precolombian expressions, rhythmical and aesthetic of different folkloric music genres played and presented in a unique way, making use of all kinds of forms and dynamics, bringing the KURUPIES DUO's music to resemble at times European Chamber music and also Jazz.
Oscar Gomitolo: Charangos and other latinamerican little string instruments like cuatro, tiple, bandola, mandolinas.
Carlos Passeggi: Percussion, bombo leguero, cajon, pandeiros, marimba, marimbula glockenspiel and cymbals.

Guitarpa Duo (Venezuela)

Making use of the instrumental virtuosity, GUITARPA DUO of Venezuela, presents a chamber music proposal that evokes the sounds of Latin American music in a repertoire made up of the waltz, the Venezuelan merengue, the cueca, the chacarera, as well as Venezuelan llaneros joropos.
A musical dialogue in which the guitar and the llanera harp pass from soloist to accompanist through the use of melodic, harmonic and rhythmic resources; that reveal the style and character of Venezuelan and Latin American music.
Bernardo Viloria (Venezuelan llanera harp) and Néstor Viloria (guitar).

Folkeando (Argentina, Danmark, Sverige)

Folkeando spiller musik med dybe rødder i den argentinske folkemusiktradition.
Folkeandos kendetegn er deres unikke kombination af detaljerede arrangementer og den argentinske folkemusiks særlige sjæl og rytme. Med deres musik skaber Folkeando en intim og stemningsfuld atmosfære hvilken gøre at man nyde rejsen lige fra starten.
Selv om kammermusik er et udtryk som refererer til klassisk musik, kan man godt sige at Folkeando spiller argentinsk kammer-folkemusik. På den måde giver de nyt liv til gamle sydamerikanske rytmer som chacarera, zamba, carnavalito, bailecito.
Den virtuose og finpudsede lyd af Roberto Amerises guitar; de på én gang traditionelle, melodiske og urbane rytmer fra Fernando Massinos percussion og bombo leguero; samt Isabel Sciuttos udtryksfulde vokal og fløjter, omslutter os i et musisk univers med den karakteristiske smag af argentinsk folklore.

Sonamos Latinoamérica – Lyden af Latinamerika

Projektet udgøres af uafhængige latinamerikanske musikere i så mange lande som Argentina, Venezuela, Uruguay, Colombia, Mexico, Peru, Chile, Brasilien, Bolivia, Italien, Belgien, Frankrig, Danmark og Spanien. Netværket understøtter inspiration og udveksling musikerne imellem, og nærer der igennem den latinamerikanske folkemusik. Bevægelsen fungerer som en solid platform for at udbrede kendskabet til den latinamerikanske folkemusik og kultur i værtslandene.

CkulturA i samarbejde med Kulturhuset Indre By og VerdensKulturCentret

Med støtte af Købehavns Musikudvalg