Corona-info

Byen er åben, men vi skal passe på hinanden. Se de nyeste regler her!

Læs mere på kk.dk/kultur-og-fritid-coronainfo

En rejse for øret og øjet - Ytterlandet møder Martin Klapper

11 dec

fre. 11. dec. kl. 20.00 til kl. 22.00
Improvisationstrioen “Ytterlandet” møder filmkunstneren Martin Klapper i en tværkunstnerisk forestilling.

Projektet “En rejse for øret og øjet” er et samarbejde i mellem improvisationstrioen “Ytterlandet”, der består af Henrik Olsson - guitar, Sture Ericsson - sax og Håkon Berre på tromme/percussion, samt den tjekkiske filmkunstner Martin Klapper, der dobbeltprojekterer 8 mm. low-fi film på 2 lærreder i løbet af koncerten.

Du træder ind i et obskurt univers, tider og miljøer passerer med en svindlende fart. Musik og film kan opleves som en enhed, eller kommentarer til hinanden. Ytterlandet består af tre distinkte og kreative stemmer på den danske avantgarde scene: Sture Ericson - alt- og tenor sax, klarinetter, Henrik Olsson - guitar og Håkon Berre - trommer, perkussion. De opererer i forlængelsen af den internationale tradition af improviseret musik. Lyde der frembringes på konventionelle og ukonventionelle måder gestaltes musikalsk gennem musikernes fantasi og erfaring. Der bliver brugt kagedoser og termo-låg i saxen, trommesættet udvides med alle mulige dimser, guitaren finder nye klange med hjælp af hårbørste og effektpedaler.

Martin Klapper er visuel kunstner. Han arbejder med analoge low-fi 8 mm. film. De udgør et slags kollage, pludselige sammenklip af disparat karakter, med et flow der minder om improviseret musik. Celluloiden er tit bearbejdet rent fysisk med skrabende objekter og farver. Projicering improviseres gennem temposkift og overlapning.

Medvirkende: Sture Ericson - alt- og tenor sax, klarinetter Henrik Olsson - guitar Håkon Berre - trommer, perkussion Martin Klapper - visuals Projektet er støttet af Københavns Kommunes Musikudvalg.