Ny nærgenbrugsstation i 2023

Kulturhuset Indre By planlægger en upcycling-fest uden lige i det nye år med en ny nærgenbrugsstation med særligt fokus på bytte, tekstiler og småreparationer.

Glem dit typiske billede af en genbrugsstation. En nærgenbrugsstation kræver nemlig hverken meget plads, store områder til forskellige typer af affald eller en kørebane til biler.

Din nye nærgenbrugsstation ved Kulturhuset Indre By skal du betragte som et mødested, hvor vi sammen tager ansvar for at genbruge mere. Denne nærgenbrugsstation har særligt fokus på bytte, tekstil og småreparationer. Det betyder også, at der vil blive planlagt aktiviteter og events, som eksempelvis hjælper med idéer til at upcycle tekstil eller reparere din cykel. Måske du endda har brug for at låne et stykke værktøj med hjem, fordi døren binder lidt? Det vil der nemlig også blive mulighed for.

Ønskescenariet er, at nærgenbrugsstationen bliver et socialt sted, hvor du forhåbentlig kan tage hen for at hygge dig i et par timer med venner og familie efter arbejder eller bare for at blive klogere på, hvordan du kan gøre en forskel ved at blive bedre til at bruge dit aflagte tekstil eller reparere din gamle kommode, stol eller andet fremfor at smide den ud.

Bliv klogere på din nye nærgenbrugsstation

Video Url

Vi ønsker ikke, at pladsen ved Kulturhuset Indre By ændrer sig radikalt. Den skal stadig have de samme karaktertræk og bibeholde sit image med loppemarkeder, sportsbaner, cykelparkering, pentaquebane og som hyggeplads. Nærgenbrugsstationen skal derfor blive en integreret del af dit kulturhus og din kulturplads.

Nærgenbrugsstationen forventes af åbne i januar 2023 og vil være ved Kulturhuset Indre By to år frem. Alle materialer til nærgenbrugsstationen vil blive skabt af genanvendte materialer.

En nærgenbrugsstation skabt i fællesskab

Din nye lokale nærgenbrugsstation bliver skabt i samarbejde med Teknik & Miljøforvaltningen, medarbejdere i Kulturhuset Indre By, Miljøpunkt Indre by, Cph Tool Libray, Fashion Revolution, Catapult Projects og V!GØR.

Men vi forsøger også at inddrage borgere i Indre By så vidt muligt i skabelsen af den nye nærgenbrugsstation bl.a. gennem input-events, fordi vi tror på, at vi på den måde bedre kan skabe en relevant plads for dem, der skal bruge den. Vi høre meget gerne fra både naboer og relevante partnere indenfor fx upcycling, tekstiler og DIY, hvis I har inputs til pladsen eller har lyst til at være med.

Skriv til kiby@kk.dk

Vi opdaterer siden løbende, så du kan følge med i, hvordan din nye nærgenbrugsstation i Indre By udvikler sig.