Om Nærgenbrugsstationen

Charlotte Ammundsens Plads Nærgenbrugsstation er Nansensgade kvarterets nye sted for genbrug . Det er et nyt mødested, hvor vi sammen kan tage ansvar for at genbruge mere.

Velkommen til Kulturhuset Indre By's nye nærgenbrugsstation på Charlotte Ammundsens Plads 3. Nærgenbrugsstationen har et særligt fokus på bytte, småreparationer og upcycling af tekstiler, og sammen med en række medskabere vil Kulturhuset Indre By arrangere forskellige genbrugsaktiviteter og workshops. 

Nærgenbrugsstationen på Charlotte Ammundsens Plads ved Kulturhuset Indre By rummer følgende: 

  • Affaldssortering
  • Bytterummet
  • Tekstillageret
  • Værkstedet

Nærgenbrugsstationen blev bygget i et bæredygtigt samarbejde mellem Teknik- og Miljøforvaltningen, nedrivningsfirmaet Søndergaard, tømrerfirmaet Raunstrup og den demokratisk-ejet arkitektvirksomhed Catapult Projects.

Nærgenbrugsstationen er blevet bygget af mere end 90% genbrugte materialer bl.a. fordi materialerne kommer direkte fra nedrivningen af Damhusengens Skole i Vanløse.

Catapult Projects skriver: 

"Nærgenbrugsstation ligger i krydsfeltet mellem cirkulær økonomi og social/kulturelt lokalitet og indhold, som konkretiserer hvorledes vi kan mødes om upcycling og grøn omstilling meget håndgribeligt. Og vi har i løbet af projektet udviklet netværk og demokratisk designmetode/samarbejde, der har muliggjort at indfri og endda overgå de forventninger vi havde for den cirkulære produktion. Vi rammer 90% eller mere anvendelse af genbrugsmaterialer takket være samarbejdet med Søndergaard og Raunstrup og den værdi det har skabt for Teknik- og Miljøforvaltningen og projektet. Denne indsigt i at vi kan stole på en stabil forsyning af genbrugsmaterialer gør at vi kan basere alle fremtidige design på genbrug og samarbejdet med bygherre/leverandører om løsninger. Hvilket er direkte omvendt den traditionelle praksis og forhold mellem rådgiver og leverandør. Muligheden for gennemført demokratisk og cirkulær byggeri ligger lige her."

Bliv en del vores værksted

Charlotte Ammundsens Plads Nærgenbrugsstation har vi et genbrugsværksted. Vi inviterer alle med interesse for genbrugsaktiviteter til at deltage.

Sidder du med den gode idé til en workshop eller et genbrugsevent, så tag fat i os. Hvad end du er borger, organisation eller virksomhed så er du velkommen!

Kontakt

kiby@kk.dk