Københavns Kommunes logo

Om Nærgenbrugsstationen

Charlotte Amundsens Plads Nærgenbrugsstation åbner i juni 2023. Det bliver et nyt mødested, hvor vi sammen kan tage ansvar for at genbruge mere.

Fra juni 2023 kan du komme forbi Kulturhuset Indre Bys nye nærgenbrugsstation på Charlotte Amundsens Plads 3. Nærgenbrugsstationen kommer til at have særligt fokus på bytte, småreparationer og upcycling af tekstiler, og sammen med en række medskabere vil Kulturhuset Indre By arrangere forskellige genbrugsaktiviteter og workshops. Der vil være affaldssortering, et værksted, et bytterum og værktøjsudlån.

Nærgenbrugsstationen bliver bygget i et bæredygtigt samarbejde mellem Teknik- og Miljøforvaltningen, nedrivningsfirmaet Søndergaard, tømrerfirmaet Raunstrup og arkitektfirmaet Catapult Projects.

Nærgenbrugsstationen bliver bygget af 90-95% genbrugte materialer bl.a. fordi materialerne kommer fra en skole, der alligevel skal rives ned.

Nærgenbrugsstationen bliver fragtet ind på Charlotte Amundsens Plads ved Kulturhuset Indre By, og kommer til at rumme værksteder og workshops for genbrug, upcycling af tekstiler, tøj, transportmidler, elektronik og meget mere!

Bliv en del vores værksted

I den kommende Nærgenbrugsstation på Charlotte Ammundsens Plads har vi et genbrugsværksted. Vi inviterer alle med interesse for genbrugsaktiviteter til at deltage.

Sidder du med den gode idé til en workshop eller et genbrugsevent, så tag fat i os. Hvad end du er borger, organisation eller virksomhed så er du velkommen!

Kontakt

Malte Selsing

vc8a@kk.dk