Oplev værket "The right to choose" under Copenhagen Light Festival

kom ud i de mørke timer på Charlotte Ammundsens Plads og oplev det tankevækkende lysværk "The right to choose" af den italienske kunstner Petra Polli. Lyskunstværket kan opleves under hele festivalen fra 2.-25. februar mellem kl. 17-23.

Kulturhuset Indre By er en del af Copenhagen Light Festival 2024!
Tag en ven under armen, kom ud i de mørke timer på Charlotte Ammundsens Plads og oplev det tankevækkende lysværk "The right to choose" af den italienske kunstner Petra Polli. Gennem lysværket sætter kunstneren skarpt fokus på tekstilforureningens negative aftryk på klimaet. Værket kan opleves gennem hele festivalen, som løber fra 2.-25. februar. 

OM VÆRKET:
Installationen består af flere bomuldsbaner, der er hængt op til tørring som stoffer i farver. På disse naturlige bomuldslagner kan man se en videoprojektion, der viser en flod i den nye trendfarve. Tekstilindustrien sluger store mængder vand og forurener miljøet.
Vandforurening er en stor udfordring, især inden for tekstilforædling. Giftigt garveslam og farverester fra tekstilindustrien løber mange steder ufiltreret ud i floderne, så den kommende sæsons nye trendfarve allerede kan ses i farven på floderne.
Konsekvensen er, at millioner af mennesker ikke har rent drikkevand og er plaget af sygdomme. I årevis har slagord som "cheap is cool" og "fast fashion" bestemt vores købsadfærd. Kollektionerne ændrer sig på kort tid og frister os med lave priser. Hvilket bidrag er vi hver især parate til at yde?

- Gå på opdagelse i Petra Pollis værker og dagsorden: https://www.petrapolli.com/ 
- Det fulde program for Copenhagen Light Festival findes her: https://copenhagenlightfestival.org/program-2024-2/ 

Tak til:
- Petra Polli
- Copenhagen Light Festival
- Sharing Copenhagen 
- Brixen Culture Water Light Festival
- Det Italienske Kulturinstitut