Vores Nærgenbrugsstation er blevet endnu grønnere!

Over sommeren har vores Nærgenbrugsstation fået en grøn, social bæredygtig makeover til gavn for lokale beboere og alle brugere af Kulturhuset og Nærgenbrugsstationen på Charlotte Ammundsens Plads.

Vores populære Nærgenbrugsstation på Charlotte Ammundsens Plads er over sommeren blevet endnu grønnere. 

Inspiration fra lokalmiljøet
Begrønningsprojektet på Nærgensbrugsstationens facade er inspireret af den lokale tøjdesigner Kendt, som holder til i Nansensgade. Hvis du nogensinde har gået en tur ned gennem Nansensgade, har du sikkert bemærket de mange store flotte planter, som pryder gadebilledet. Det kan vi takke Kendt for, han har nemlig forgrønnet hele lokalområdet med store planter til gavn for klimaet og lokalmiljøet. 
Vi har ladet os inspirere af Kendt's planteglæde, og planterne på Nærgenbrugsstationen er derfor de samme stedsegrønne, som man kan finde i Nansensgade - på den måde skaber vi en rød tråd i bybilledet og gør Charlotte Ammundsens Plads til et endnu mere attraktivt sted at hænge ud.
De stedsegrønne planter er udvalgt fra Aldershvile Planteskole, de kan holde året rundt, og er derfor de mest bæredygtige til formålet. 

Et bæredygtigt projekt
Armeringsnettet og krukkerne, som planterne hænger i er genbrugsmaterialer, og de små plantekasser foran Nærgenbrugsstationen er fra vores eget bytterum. 
De store plantekasser er bygget af unge fra den socialt bæredygtige organisation FRAK.
Derudover har vi indgået et kunstnerisk samarbejde med skralde-kunstneren René Gundel, med aliaset "FlipFlower" som udsmykker Nærgenbrugsstationens gavl med genbrugskunst. Han arbejder med genbrugsmaterialer, genbrug i kunstig Intelligens, lyd- og lys design samt poesi og historiefortælling. 

René Gundel, med aliaset "FlipFlower". Han arbejder med genbrugsmaterialer, genbrug i kunstig Intelligens, lyd- og lys design samt poesi og historiefortælling

Kom og gå på opdagelse og hæng ud i din nye, grønne oase på Charlotte Ammundsens Plads lige ved Nansensgade. 

 

Fotograf
Line Fisker Nielsen